2015. augusztus 3., hétfő

CSAK SZEMÉLYES.

Hosszu évekig volt a vágyunk,hogy eljussunk Máltára! Aztán 2008-ban sikerült! Nem tudtuk mire számíthatunk, mivel nagyon kevés információnk volt Máltáról. Néhány régi utleirás, egy utikönyv, szines fotókkal, tanácsokkal. Azt sem tudtuk,hogy szeptemberben milyen időre számíthatunk.
De hamarosan elérkezett az indulás napja: 2008. szeptember 05.
Jó korán,az indulás előtt, vagy két órával érkeztünk a repülőtérre, de az idő gyorsan telt és hamarosan elfoglalhattuk helyünket a repülőgépen. Az idő gyönyörü volt, tiszta égbolt,sehol egy felhő! Ennek örültünk, mert reméltük, hogy látni fogjuk az magasból a főldet. De sajnos korai volt az örömünk, mert hamarosan olyan sürü felhőbe értünk, mint a tejfől.  A nagy fehérségen kivül semmit sem láttunk. Igy szálltunk kb 1-1.5 órát, amikor az idő kegyes lett hozzánk. Ekkor láttuk,hogy már Szicilia felett vagyunk, és éppen az Etna felett repülünk!  Kb 40-50 perc elteltével megpillantottuk Máltát. Hamarosan landoltunk. A kiszállás gyorsan és szervezetten tőrtént, hamarosan megtaláltuk a Taxi állomás irodáját is, ahol taxit rendeltünk. A taxiért itt kellett előre fizetni, 5 eurót, amely szerintem nagyon kedvező ár volt. Néhány perc telt csak el,amikor megjelent egy 50 évkörüli ur, aki már keresett bennünket, ugyanis ő volt a taxisofőr.

Ami ezután következett,az számunkra egy rémálomnak tünt! A számunkra egyébként is szokatlan baloldali közlekedésben, taxisunk,a Forma 1-es pilótákat meghazudtolóan száguldott, a keskeny,kanyargós utakon, olyan helyeken is,ahol éppen csak elfért két személygépkocsi egymás mellett! Rettegésünk tetőfokra hágott, amikor autóbusz jött szembe! Márpedig Máltán elég sürün járnak a buszok! Mikor megérkeztünk a szállodánkhoz, azt hiszem, elmondtunk egy hálaimát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése